Afhangende mondhoeken (marionetlijnen)

door Drs. Olga Liplavk

Afhangende-mondhoeken-marionetlijnen-behandeling-met-botox-fillers-Gooi-Bussum

Hoe ontstaan afhangende mondhoeken en marionetlijnen?

De stand van de mondhoeken is essentieel voor uw uitstraling. Door het slinken van de kaken en een verandering in de stand van het gebit worden de lippen in de loop der jaren dunner. Hierdoor zakken de mondhoeken naar beneden en ontstaan er marionetlijnen (de verticale lijnen van de mondhoeken naar de kaak). Ook een overmatige spieractiviteit in dit gebied kan de oorzaak zijn van afhangende mondhoeken en marionetlijnen. Deze afhangende mondhoeken en marionetlijnen geven het gezicht een strenge, ontevreden en bittere uitstraling.

Afhankelijk van de oorzaak, denk hierbij aan het slinken van de kaak of overmatige spieractiviteit, worden de mondhoeken gelift met Botox en/of fillers.

Hoe worden afhangende mondhoeken en marionetlijnen behandeld?

Botox:

Mondhoeken kunnen worden gelift met Botox wanneer de oorzaak van de klacht overmatige activiteit van musculus depressor anguli oris is. Dit is een spiertje dat als enige functie heeft het naar beneden trekken van de mondhoeken.

Fillers:

Na ons 35ste levensjaar komen er vaak andere oorzaken van afhangende mondhoeken bij, namelijk volumeverlies en het slinken van de onderkaak. In dit geval is er een combinatie van Botox en een tijdelijke filler nodig.

Het effect van de behandeling met filler blijft ongeveer 12-16 maanden zichtbaar. Deze behandeling is nagenoeg pijnloos en geeft direct resultaat.

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past,  heeft u vragen over de behandeling van afhangende mondhoeken of wilt u een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802.

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek