Baby Botox, iets voor mij?

door Drs. Olga Liplavk

blok-babybotox

Wanneer kan je met cosmetische behandelingen beginnen?

Wanneer is het tijd voor het eerste prikje botox? Als cosmetisch arts adviseer ik om niet voor je 25ste te beginnen. Uit vele onderzoeken weten we dat het lichaam pas rond die leeftijd volgroeid is. Ook geestelijk ben je officieel volledig gevormd rond de leeftijd van 25 jaar. Dus overweeg je een cosmetische behandeling vóór je 25ste, bespreek dat dan met je cosmetisch arts.  Een goede geneesheer of geneesvrouw zal het je afraden tenzij er sprake is van een zwaar wegende reden, bijvoorbeeld een medische noodzaak.

Preventief

Na je 25ste kan je rustig een stap maken richting een preventieve cosmetische behandeling. Klein onderhoud zorgt ervoor dat je er ook op middelbare leeftijd goed blijft uitzien.

Baby botox of botox light is een botox behandeling waarbij een zeer kleine hoeveelheid botox wordt gebruikt.

Wanneer baby botox

Baby botox is zeer geschikt voor bijvoorbeeld  beginnende kraaienpootjes.  Veel jonge meiden krijgen kraaienpootjes omdat de huid rondom de ogen dun en droog is. Wanneer je bij het lachen kraaienpootjes krijgt is daar niets mis mee. Maar als je merkt dat de lijnen blijven staan, ook in rust, dan is dat een reden om advies bij een cosmetisch arts te vragen. Een zeer kleine hoeveelheid botox wordt in de ronde oogspier geïnjecteerd. Dat zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen ontspant en dat de rimpels niet blijven staan. Op die manier werk je preventief en zorg je dat je geen diepe groeven rondom je ogen krijgt.

Baby botox kan ook worden toegepast bij beginnende fronsrimpels.  Als je aanleg heb om fronsrimpels te ontwikkelen omdat je een zeer expressief gezicht hebt, vaak in de zon zit of een dunne, vochtarme huid hebt, kan je cosmetisch arts met een lichte botox dosering de huid van het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen ontspannen. Dit voorkomt verdere rimpelvorming en verzakking van de wenkbrauwen.

Doet baby botox pijn?

De behandeling met babybotox is nagenoeg pijnloos. Bij de Mozart Kliniek gebruiken we een zeer dun naaldje, de zogenaamde “invisible needle’. Het naaldje is zo dun dat het bijna niet zichtbaar is. Omdat een zeer kleine hoeveelheid Botox  wordt geïnjecteerd, voel je het nagenoeg niet.

Resultaat van baby botox

De huid ziet er glad en ontspannen uit. Je mimiek is volledig intact: je kunt lachen, fronsen en gekke bekken trekken! Alleen krijg je daarbij geen rimpelvorming.

Nadelen van baby botox

Het enige minpuntje van de baby botox is dat het effect iets korter aanhoudt. Omdat er een lichte dosering wordt gebruikt heb je er in plaats van 5-6 maanden ongeveer 3-4 maanden plezier van.

Heb je vragen over de behandeling of wil je een vrijblijvend consult? Neem dan contact op via info@mozartkliniek.nl of 035-7602802

Met warme groet,

Drs. Olga Liplavk, cosmetisch arts Mozart Kliniek

Advertenties